Huis verhuren aan expats

Gezocht: huurwoningen voor hoogopgeleide expats uit de IT, medische sector en onderwijs. StartHousing is specialist als het gaat om het verhuren van woningen aan expats. En we hebben altijd expats beschikbaar die op zoek zijn naar een woning om langere tijd te verblijven. We screenen alle expats waaraan we verhuren zelf, zodat we zeker weten dat ze betrouwbaar en zorgvuldig zijn.

Het woord expat komt uit het Engels en is een afkorting van expatriate. Iemand die voor een internationale organisatie langere tijd in het buitenland woont en werkt. Het aantal expats in de regio Utrecht en Rotterdam groeit snel. Over het algemeen zijn expats hoog opgeleid en genieten ze een stabiel inkomen. Dus voor een verhuurder biedt het verhuren aan een expat vaak voordelen gerelateerd aan betrouwbaarheid, prijs en zekerheid.

Benieuwd naar de verhuurprijs van je woning?

Via onze online tool krijg je een indicatie van de verhuurprijs van jouw woning.

knop om verhuurprijs te berekenen

Werkwijze verhuur aan expats

Zodra expats in Nederland komen zoeken ze naar een (tijdelijke) huurwoning. StartHousing heeft samenwerkingen met vele internationale ondernemingen die de huisvesting van expats aan ons uitbesteden. Wij begeleiden ze bij het zoeken naar een huurwoning en alle daarbij horende zaken.

Een woning beschikbaar voor verhuur aan expats in Utrecht of Rotterdam? Meld hier direct een woning aan voor verhuur. Wij kunnen desgewenst ook het woningbeheer verzorgen.

Waarom huis verhuren aan expats?

Expats genieten meestal een stabiel inkomen en bieden financieel zekerheid voor jou als verhuurder. Voor een verhuurder biedt het verhuren aan expats hierdoor meer geruststelling. StartHousing ondersteunt je bij het verhuren aan een expat of de organisatie waarvoor hij/zij gaat werken. Wij kennen als verhuurmakelaar de Nederlandse regels over huis verhuren met betrekking tot bijvoorbeeld huurcontracten als geen ander.

Huis tijdelijk verhuren aan expats

Als je een huis, appartement of eengezinswoning wilt verhuren aan een expat, dan is de verhuur meestal van tijdelijke aard. De huurovereenkomst die wordt afgesloten is dus voor bepaalde termijn, de expat verblijft immers tijdelijk in Nederland. Je hebt als verhuurder het voordeel dat de woning na vertrek van de expat weer beschikbaar komt voor verkoop, eigen gebruik of voor een nieuwe verhuurperiode.

Gemeubileerd verhuren 

Om een tijdelijke woning voor expats aantrekkelijk te maken, kun je die het beste gemeubileerd verhuren. De expat hoeft dan niet de volledige inboedel aan te schaffen voor de korte periode dat hij of zij in Nederland is. Wij hebben een handige checklist opgesteld voor gemeubileerde verhuur. In deze checklist staat precies waar de woning aan moet voldoen en welke meubels en inboedel er voor een expat verzorgd moeten worden.

Partner International Welcome Center Utrecht Region

Als partner van het International Welcome Center Utrecht Region (voorheen Expat Center) hebben wij goede banden met expats die naar de regio Utrecht komen. Wil je je woning verhuren in Utrecht, dan is dit zeker een interessante mogelijkheid.

Partner internationale bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten

Inmiddels hebben wij banden opgebouwd met de vele internationale organisaties uit de regio Utrecht waarvoor expats naar ons land komen. Wij stellen je woning rechtstreeks bij deze gerenommeerde bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten voor.

Klantenbeoordelingen

StartHousing wordt gemiddeld met een 9 / 10 beoordeeld. Deze beoordeling is gebaseerd op 14 reviews.

Neem contact op

Voor meer informatie, zie ook onze pagina's over (tijdelijkhuis verhuren in Utrechthuis verhuren in Rotterdam en appartement verhuren in Rotterdam.

Meld direct je woning aan!