Huis tijdelijk verhuren

Tijdelijk een te koop staande woning verhuren of ga je voor een langere periode naar het buitenland? In deze situaties biedt tijdelijke verhuur middels de Leegstandwet of diplomatenclausule uitkomst!

Benieuwd naar je verhuurprijs?

Wil je je woning verhuren in Utrecht of Rotterdam? Via onze online tool krijg je een indicatie van de verhuurprijs van jouw woning.

huis tijdelijk verhuren verhuurprijs berekenen

Woning te koop: Leegstandwet verhuur

Een te koop staande woning mag voor een periode van minimaal 6 tot maximaal 60 maanden tijdelijk verhuurd worden zonder dat de huurder aanspraak kan maken op huurbescherming. Hierbij kan de verhuurder opzeggen met een termijn van drie maanden. StartHousing kan hiervoor de vergunningaanvraag bij de gemeente begeleiden, we hebben hier ervaring mee. Hier vind je meer informatie over de regels: huis verhuren regels

Tijdelijk in het buitenland: diplomatenclausule

Door een diplomatenclausule op te nemen in het huurcontract is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om een huis tijdelijk te verhuren. Hiervoor moet je als verhuurder wel tijdelijk in het buitenland verblijven. Een andere belangrijke voorwaarde is dat de verhuurder na een periode zelf de woning weer betrekt.

Een geschikte oplossing voor tijdelijke verhuur is een huis verhuren aan expats. Zij verblijven sowieso tijdelijk in Nederland, waardoor er een uitstekende match tussen huurwoning en huurder is te vinden. En expats zijn betrouwbare huurders, dus je kunt je huis aan hen ook zonder zorgen gemeubileerd verhuren.

Een woning beschikbaar voor tijdelijke verhuur en op zoek naar een verhuurmakelaar in Rotterdam of Utrecht? Meld direct een woning aan voor verhuur.

Meld mijn woning aan!

Klantenbeoordelingen

StartHousing wordt gemiddeld met een 9 / 10 beoordeeld. Deze beoordeling is gebaseerd op 14 reviews.