Werkwijze woning verhuren

Om de verhuur van een woning optimaal te laten verlopen, hanteren wij een uitgebreid verhuurplan. Hierdoor vinden wij snel een goede huurder bij een woning. Onze werkwijze is in lijn met het verhuurtraject en de gedragscode van het AIRR Keurmerk en afgestemd op de regels omtrent huis verhuren.

 • Kennismaking in de woning
  Tijdens de kennismaking vertellen wij meer over StartHousing en horen wij graag met wie we te maken hebben. Wij hechten waarde aan een goede samenwerking.
 • Bespreken verhuurwensen en mogelijkheden
  Wij geven een verhuuradvies voor de huurprijs en voorwaarden om de woning goed aan te bieden. Als verhuurder bepaal je altijd de uiteindelijke verhuur voorwaarden. Sommige verhuurders willen hun woning bijvoorbeeld liever gemeubileerd verhuren
 • Woningopname
  Bij de opname brengen wij de woning uitgebreid in kaart en stellen wij een omschrijving en fotopresentatie op.
 • Presentatie en voorstellen van de woning
  De woning presenteren wij op alle huurwoning sites in Nederland en de belangrijke internationale sites. Tegelijkertijd stellen wij de woning voor aan alle bij ons ingeschreven kandidaat huurders en bedrijven. We hebben een groot internationaal netwerk, waardoor we je de kans bieden om je huis te verhuren aan expats. Hierdoor is het bereik van de woning onder kandidaat huurders optimaal en verhuren wij snel!
 • Bezichtigingen
  Nadat wij een goed beeld hebben van de kandidaat huurders verzorgen wij de bezichtigingen.
 • Uitgebreide screening kandidaat huurder
  Wij willen er zeker van zijn dat wij met betrouwbare en solvabele huurders te maken hebben. Daarom screenen wij de kandidaat huurders uitgebreid door diverse credit checks, een uitgebreid antecedentenonderzoek en diverse documenten op te vragen en te controleren.
 • Kandidaat huurder voorstellen
  Op basis van onze bevindingen stellen wij een kandidaat voorstel op. De verhuurder bepaalt naar aanleiding hiervan of de woning verhuurd gaat worden aan deze kandidaat huurder.
 • Opstellen overeenkomst 
  Zodra er overeenstemming is tussen verhuurder en huurder stellen wij de huurovereenkomst en overige benodigde document op.
 • Incasseren huur en waarborg
  StartHousing incasseert de betaling van de eerste huur en overeengekomen waarborg en stort deze door. Voordat wij de oplevering plannen en sleutels overhandigen dienen wij immers zeker te zijn dan de betaling heeft plaatsgevonden.
 • Oplevering 
  Tijdens de oplevering stellen wij een zeer uitgebreid visueel en tekstueel inspectierapport op. Hierdoor weten partijen hoe de woning opgeleverd moet worden aan het einde van de huurperiode.
 • Woningbeheer 
  Desgewenst voeren wij het financieel- en technisch beheer uit waardoor je als verhuurder een zorgeloze verhuurperiode ervaart.

Meer weten?

Op zoek naar een verhuurmakelaar in Rotterdam of Utrecht? Wij zijn bereikbaar via 030 - 207 00 10, info@starthousing.nl of kom langs bij één van onze kantoren.