Makelaar tarieven

Zelf bepalen welk tarief je kwijt bent aan je makelaar? Bij StartHousing kies je zelf tussen een vast en een variabel makelaar tarief. Onze tarieven starten vanaf €2.000,- (exclusief opstartkosten). Een stuk scherper dan de courtage van 1,38% die gemiddeld door Nederlandse makelaars gerekend wordt.

Omdat iedere woning om een unieke verkoop aanpak vraagt, stemmen we daar ons tarief op af. Zodat je niet betaalt voor zaken die je helemaal niet nodig hebt. We nodigen je graag uit voor een gesprek, om te kijken op welke manier we jou het beste kunnen helpen en welk tarief daarbij past.

No cure no pay

Als we je huis niet kunnen verkopen dan ben je ook geen kosten aan ons kwijt. Dat kan een boel schelen. We sturen je dan alleen een factuur voor de opstartkosten van €500,-. En die rekenen we weer 1 op 1 door tussen jou en de partij die de advertenties, woningfotografie en plattegronden verzorgt. Daar maken we dus geen euro winst op.

Vast en variabel makelaar tarief

Mensen die voor een vast tarief kiezen, zijn er vaak al van overtuigd dat ze hun woning voor een goede prijs gaan verkopen. We spreken met hen van te voren een totaalprijs af. Afgestemd op hun wensen en op de woning.

Het variabele tarief is er voor mensen die het maximale uit de verkoop willen halen. Het tarief wordt dan gekoppeld aan de uiteindelijke verkoopprijs. Zo geef je de makelaar een extra stukje motivatie om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren. En een klein percentage daarvan gaat dan als financiële waardering naar de makelaar.

Wat doen we daarvoor?

 1. vakkundig onderzoek naar unieke kwaliteiten van je woning
 2. professionele woningfotografie en op aanvraag 360 graden foto’s en woningvideo's
 3. inmeting volgens NEN 2580 norm + plattegronden
 4. unieke verkoopstrategie
 5. gerichte targeting van je advertentie
 6. totale verzorging van bezichtigingen
 7. begeleiding in onderhandelingen
 8. juridische afhandeling en overdracht

huis verkopen utrecht met starthousing team

Testimonials

 • “Ik zou iedereen adviseren om z’n huis te verkopen via StartHousing. Snelle reactie, snelle acties, betrouwbaar, uitstekende communicatie.” 
 • “Huis verkocht met een overwaarde die boven verwachting lag in slechts 3 dagen.”
 • “Makelaar was zeer realistisch en accuraat in zijn uitspraken over de potentiële marktwaarde van de woning, geen loze beloftes.”
 • “Zeer prettig informeel contact. Alles snel geregeld. Uiteindelijk zeer goede vaste prijs.”

Waarom StartHousing?

 1. 9 beoordeling voor verkoop op Funda
 2. unieke verkoopstrategie voor je woning
 3. gratis waardebepaling
 4. begeleiding en advies tijdens het totale verkoopproces
 5. we kennen Utrecht en omgeving als onze broekzak
 6. zelf je makelaar tarief bepalen 

Neem contact op

Meld direct je woning aan!