Keuze tussen woning gemeubileerd of gestoffeerd verhuren.

gemeubileerd huis verhuren in utrecht of rotterdam

Kan ik mijn huis beter gemeubileerd of gestoffeerd verhuren? Dit is afhankelijk van welke mensen je aan wilt trekken. Tijdelijke huurders, zoals expats, kiezen een gemeubileerd appartement. Huurders die willen huren voor een lange termijn, zoals jonge gezinnen, kiezen voor een gestoffeerd of kaal appartement. 

Het maakt niet uit of je woning onder de sociale of vrije sector valt. Je mag altijd zelf bepalen of je de woning gemeubileerd, gestoffeerd of kaal wilt verhuren.   

Woning gemeubileerd verhuren? Vijf tips.

Ben je van plan je woning , dan adviseren wij het volgende:gemeubileerd te verhuren in Utrecht of Rotterdam

1. Richt je woning in met de ideale huurder in je achterhoofd

De sfeer die jouw inrichting uitstraalt is erg belangrijk. Soms is dit zelfs belangrijker dan de ligging, de grootte of de indeling van het huis. Is jouw ideale huurder een expat uit een hoger segment? Zorg dan dat jouw gemeubileerde woning een uitstraling heeft die deze doelgroep aanspreekt. 

De kwaliteit van je inrichting is daarom ook belangrijk. Verhuur je met een hoge kwaliteit inrichting, dan zal jouw doelgroep ook netjes met jouw spullen omgaan. Zie ook onze pagina over huis verhuren aan expats. 

2. Kies moderne en vervangbare voorzieningen

Tip: houd in je achterhoofd dat gebruiksvoorzieningen als servies en bestek regelmatig vervangen moeten worden door slijtage, of simpelweg kapot gaan. Kies daarom voor vervangbare artikelen.

Met opnieuw jouw ideale huurder in het achterhoofd. Verwacht de huurder een ouderwetse tv of een flat-screen? Wenst hij of zij een vaatwasser? Over het algemeen verwachten huurders moderne voorzieningen in een gemeubileerd huis. Men verwacht een schoon en modern koffiezetapparaat of magnetron. 

3. Neutrale inrichting

Richt jouw woning neutraal in. Probeel het simpel te houden. Smaken zijn persoonlijk en hoe neutraler je je woning inricht, hoe breder je publiek wordt. Voor huurders is het ook prettig om zelf hun eigen stijl te kunnen mixen met de neutrale inrichting. In de praktijk zien wij dat deze woningen sneller verhuurd worden.  

4. Zorg voor goede hygiëne

Feedback van huurders leert ons dat dit een belangrijk punt is. Schimmel op de badkamer en een vloerbedekking zijn voor hen een reden om de woning niet te huren. Ook het niet opruimen en schoonmaken van de woning voor een bezichtiging zijn redenen om de woning af te wijzen.

5. Wees flexibel

De bereidheid om van een kinderkamer een kantoorruimte te maken, of andersom, maakt het aantal geïnteresseerden een stuk groter. Echter een kale woning aanbieden met de vermelding het ook gemeubileerd te kunnen verhuren helpt niet mee. Een huurder wilt graag zien wat hij of zij krijgt. Het is daarom verstandiger de woning gemeubileerd aan te bieden en te vermelden dat gestoffeerd verhuren een optie is. Zo bereik je veel meer potentiële huurders. Houd ook rekening met de inspanning en kosten van het leeghalen van de woning en het opslaan van de meubels.

Bereken jouw verhuurprijs

Klik op onderstaande button en ontvang via onze online tool een indicatie van de verhuurprijs van jouw woning.

huis verhuren in utrecht verhuurprijs berekenen

 

Woning direct aanbieden?

Vul onderstaand formulier in om direct je woning aan te bieden voor verhuur.

 
Persoonlijke gegevens
Om welk huis gaat het?
Bij het gebruiken van dit formulier ga ik akkoord met het opslaan en verwerken van de door mij opgegeven gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.