Op zoek naar een taxateur? StartHousing verzorgt taxatie in Utrecht

Op zoek naar een betrouwbare, onafhankelijke taxateur voor een taxatie in Utrecht? Neem contact op met StartHousing. Onze taxateur heeft alle benodigde certificeringen en expertise en staat ingeschreven in de kamer wonen van het NRVT om een onafhankelijk taxatierapport in Utrecht op te stellen. Met dit rapport wordt voldaan aan alle eisen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en is gevalideerd door het NWWI.  

Vraag taxatie aan

Waarom je huis laten taxeren?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je een woning zou willen laten taxeren. We zetten er een aantal op een rijtje:

  •         De verkoop van je woning: op het moment dat je tot de verkoop van een woning overgaat, is het nuttig dat je een duidelijk inzicht hebt in de waarde ervan. Op die manier kan je tenslotte de woning voor de meest geschikte prijs op de markt zetten. Daarnaast kan je de verkoopprijs goed onderbouwen omdat het berust op een waarde die onafhankelijk is vastgesteld. Het laten taxeren van je huis voor de verkoop is niet echter niet verplicht en kan ook door een vastgoedmakelaar worden gedaan.
  •          Taxeren om een hypotheek te krijgen: voor het verkrijgen van een hypotheek op een woning is het meestal verplicht om een onafhankelijk taxatierapport te laten maken. Kredietverleners keuren namelijk meestal je hypotheekaanvraag niet goed als ze geen duidelijk beeld hebben van de waarde van het huis. Een taxatie is ook vereist voor een nieuwe hypotheek op je bestaande woning. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld tegen een lagere rente wil lenen.
  •        Een huis kopen: niet alleen kan je jouw eigen huis laten taxeren, maar ook een huis dat je eventueel wilt kopen. Op basis van een goed taxatierapport kan je de hoogte van je bod bepalen. Wel raden wij aan de woningtaxatie pas te laten doen als je overtuigd bent dat je het huis wil kopen. Als je namelijk besluit om toch van de koop af te zien, om wat voor reden dan ook, heb je wél geld besteed aan een taxatie.
  •        De verbouwing van een huis: als je net een (grote) verbouwing achter de rug hebt, is het handig om het huis opnieuw te laten taxeren. De waarde kan hierdoor namelijk hoger uitvallen en dat heeft weer gevolgen voor de verzekering. De taxatie kan ook belangrijk zijn voor een aanvullende lening voor de verbouwing.
  •        Verlagen van je rentepercentage voor de hypotheek: op het moment dat de waarde van de woning (veel) hoger is dan het openstaande hypotheekbedrag, kom je in een lagere risicoklasse. Hierdoor kan je rentepercentage verlaagd worden en dit kan je zo enkele honderden euro’s schelen. 

StartHousing: de aangewezen partij voor een taxatie in Utrecht

Wat de reden voor het laten uitvoeren van een taxatie ook is, bij StartHousing helpen we je graag. We werken met een vaste en onafhankelijke taxateur, die beschikt over alle benodigde certificaten en deskundigheid om een onafhankelijk rapport op te stellen. Het rapport voldoet aan alle eisen die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en financiële instellingen stellen. Daarnaast bieden wij:

  • Een scherp tarief
  • Snelle taxatie: bij StartHousing garanderen wij dat het taxatierapport binnen drie werkdagen klaar is. Na je aanvraag taxeren wij dus binnen drie dagen de woning, verzorgen het benodigde onderzoek en werken het rapport uit. Zo weet je voor het definitief worden van de koopovereenkomst wat de waarde van de woning en zo kan je ook snel je hypotheek aanvragen. 

Over StartHousing

Ben je op zoek naar een vakkundige makelaar met korte lijnen en persoonlijke service? Bij StartHousing ben je op de juiste plek. StartHousing bestaat uit een jong team van makelaars met passie voor het vak. Bij ons maakt persoonlijke en actieve ondersteuning het verschil. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen bij een accurate taxatie, een vlotte verkoop of een goed geregelde verhuur van jouw woning.

Onze taxateur

makelaar utrecht oost emiel

Emiel Niessen
Taxateur

Vraag taxatie aan