Verhuurmakelaar

Ben je op zoek naar een partij om je te assisteren bij het verhuren van je woning? Starthousing specialiseert in het huren en verhuren van huizen in Midden-Nederland, waaronder in Utrecht en Rotterdam. Wij zijn al jaren specialist hierin, en jij kan daar je voordeel mee doen. Zo verhuur jij je woning sneller, en tegen een gunstige prijs. 

Termijnen

Het verhuren van je woning kan zowel op tijdelijke basis, bijvoorbeeld wanneer je huis te koop staat of je een periode in het buitenland verblijft, of voor een langere of zelfs onbepaalde termijn. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de verhuurprijs, de betrouwbaarheid van je huurders, het mogelijk maken van bezichtigingen, en de juridische aspecten van het opstellen van een huurovereenkomst. Door gebruik te maken van een verhuurmakelaar bespaar je hiermee jezelf een hoop tijd, moeite, en zorgen.

De taken van een verhuurmakelaar

Wij vinden het belangrijk dat je jouw huis verhuurt aan een huurder waar je van op aan kunt en die je kan vertrouwen. Daarom controleren wij de huurkandidaten die zich aanmelden aan de hand van:

  • Een grondig antecentenonderzoek - dit onderzoek controleert of huurders een strafblad of een geschiedenis van ontruiming hebben, en of er sprake is van andere risicofactoren
  • Een identiteitscontrole
  • Credit checks - om vast te stellen of de huurkandidaten over genoeg geldelijke middelen beschikken om je woning te huren 

Wanneer je de juiste huurders hebt gevonden, is de volgende stap om de huurprijs vast te stellen, hierbij helpt de verhuurmakelaar je ook. Dit kan een lastig proces zijn, aangezien je genoeg wil vragen om je uitgaven te dekken en winst te maken, maar niet zo veel dat het onbetaalbaar of onaantrekkelijk wordt voor huurders. Omdat onze verhuurmakelaren kennis hebben van de lokale huurmarkt kunnen zij je daarin bijstaan.

Wil je alvast een indicatie wat je voor je woning kan vragen? Via onze online tool krijg je alvast een indicatie van de verhuurprijs van je woning. Klik op de button hieronder.

huis verhuren in utrecht of rotterdam verhuurprijs berekenen

 

De voordelen van een verhuurmakelaar

Wanneer je een verhuurmakelaar inschakelt heeft dit een aantal voordelen. Naast de hierboven genoemde werkzaamheden waar je profijt van hebt, zijn hier nog meer extra’s:

 

  • Je vindt sneller een huurder: Door een breed nationaal en internationaal netwerk, bestaande uit woningzoekenden, woningsites, en organisaties, kan je sneller een huurder vinden die past bij het beeld dat jij voor ogen hebt. We zijn bijvoorbeeld partner van het International Welcome Center Utrecht Region, waardoor we makkelijk expats kunnen koppelen aan huizen die tijdelijk beschikbaar zijn.  
  • Professionele beelden: Foto’s zeggen vaak meer dan duizend woorden. Goede kwaliteitsfoto’s zeggen wel meer dan tweeduizend woorden. Onze experts snappen hoe ze de sterke punten van je woning het beste kunnen belichten en zetten de sterke punten in de spotlights. Zo zijn huurders veel sneller te overtuigen van de waarde van je woning.  
  • Documentatie: Wij helpen je bij het opstellen van de huurovereenkomst en het regelen van de administratie. Tevens hebben onze huurmakelaars veel ervaring met en kennis van de huurmarkt en wet- en regelgeving, waardoor wij je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Met deze kennis kunnen wij juridisch bindende huurovereenkomsten opstellen die voldoen aan zowel jouw eisen en wensen, als aan de wet.  
  • Financieel en technisch beheer: Als je wil kunnen wij tijdens het verhuren van je woning het innen van de huur op ons nemen, evenals het regelen van reparaties, onderhoud, en het oplossen van eventuele problemen met de huurders. Dit zou bijvoorbeeld een goede uitkomst kunnen zijn als je voor langere tijd in het buitenland zit en je je hier niet mee bezig wilt houden. Los van de omstandigheden is dit bij ons altijd een optie. 

Kortom, ben je op zoek naar een verhuurmakelaar om u te assisteren bij het verhuren van je woning in Midden-Nederland, zoals in Utrecht, Amersfoort, of Rotterdam, neem dan contact met ons op.