Regels huis verhuren in Rotterdam

woning verhuren expats rotterdamIndien je erover denkt jouw woning tijdelijk te verhuren, dan zijn expats een perfecte doelgroep! Expats zijn hoogopgeleide professionals die tijdelijke huisvesting zoeken in Rotterdam en omgeving. Zij zijn voorzien van een relatief hoog inkomen, of werknemer bij een groot bedrijf wat voor hen huisvesting betaald. Dit samen maakt dit een betrouwbare doelgroep om aan te verhuren. Expats verblijven over het algemeen een korte periode van gemiddeld een jaar op 1 locatie.

Regels expat verhuur  vergunning voor verhuren aan expats

Wanneer je jouw woning wilt verhuren aan expats is het belangrijk dat je je aan de regels houdt. Huurrecht is dwingend recht. Dat houdt in dat er geen ruimte is om zelf afspraken te maken met een huurder. Je dient je te houden aan alle voorgeschreven regels. Indien je afwijkt van deze regels wordt de gehele overeenkomst nietig verklaard. Wij zijn aangesloten bij het VBO. Wij zijn daarom altijd op de hoogte van de laatste wetswijzigingen en zorgen er te allen tijde voor dat er een gedegen huurovereenkomst op tafel ligt. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken over de wetten en regels. Voor expats bestaan er speciale huurovereenkomsten, zoals de diplomatenclausule. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt om jouw woning te verhuren aan expats? Laat dan gerust je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Benodigde vergunningen

Voor het verhuren van jouw woning heb je 1 of meerdere vergunningen nodig. De gemeente Rotterdam bepaalt haar eigen beleid. Zo heeft de gemeente geregeld dat er in bepaalde wijken geen woningen gesplitst mogen worden in kamers of aparte woningen. Ook wilt de gemeente sommige wijken in balans brengen door geen kansarmen huisvesting te verlenen zodat er een beter leefklimaat ontstaat. Dit huisvestingsbeleid staat opgenomen in de zogenaamde huisvestingsverordening. Om te mogen verhuren moet de huurder voldoen aan een aantal belangrijke punten. 

logo gemeente rotterdam 

Dit beleid staat voor een aantal wijken en aparte straten in Rotterdam geschreven. Wil je zeker weten dat je je houdt aan alle regels en gebruik maakt van de juiste vergunningen? Tijdens ons verhuurproces ontzorgen wij u hierin volledig. Wij zijn als VBO-lid altijd op de hoogte van de laatste eisen en wijzigingen. Wilt u hier meer informatie over? Laat dan gerust je gegevens achter en wij nemen contact met je op! 

Personal details
Which house would you like to sell or rent?
I agree with the terms and conditions and with the submission and storage of my personal data.