Woningwaarde gratis berekenen

Wil je vliegensvlug met een gratis online rekentool je woningwaarde berekenen? Met onze waardecheck krijg je binnen 3 minuten kosteloos en vrijblijvend inzicht in de geschatte marktwaarde van een woning. Zo weet je direct hoeveel je globaal voor je huis kunt vragen, of wat een realistisch bod op je droomhuis zou zijn!

Wat is mijn huis waard? 

Sta je op het punt om je huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, ben je nieuwsgierig naar de waardebepaling van je huis of wil je weten wat een reëel openingsbod is? Of ben je benieuwd of je overwaarde of waardevermeerdering hebt opgebouwd? We geven je graag een gratis schatting van een goede vraagprijs of biedprijs.

Wat is de woningwaarde?

De woningwaarde van een huis wordt bepaald aan de hand van de intrinsieke waarde en marktwaarde van een woning. De intrinsieke waarde geeft aan wat de woning echt waard is en wordt bepaald aan de hand van de specificaties van de woning en de woonomgeving. Daarnaast wordt bij de woningwaarde van een huis ook de vraag en het aanbod van dit soort woningen in acht genomen. Hierbij gaat het om de marktwaarde: wat kan je voor je woning vragen in de huidige markt.

Waarom bereken je de woningwaarde?

Wanneer jij je woning wilt verkopen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat jouw huis waard is. Alhoewel het bij ons gratis woningwaarderapport om een schatting gaat, kan het rapport van onze tool handig zijn om te weten wat voor bedrag je ongeveer voor je huis kunt krijgen wanneer je deze wilt verkopen. Ook als je van plan bent om een woning te kopen kan het berekenen van de woningwaarde met behulp van onze tool verstandig zijn. Hierdoor krijg je een goed beeld van de waarde van het huis en het bedrag waarvoor je een hypotheek kan krijgen.  

Hoe wordt de woningwaarde berekend?

De waardebepaling maakt gebruik van data van de gemeente. Met die informatie kan onze tool gratis de woningwaarde inschatten. Dit is geen taxatie, maar geeft wel een helder beeld. Je kunt hiermee dus nog geen hypotheek aanvragen, daarvoor moet je je huis officieel laten taxeren. We kijken in onze analyse naar de volgende zaken:

woningwaarde berekenen

Huis:

 • woonoppervlak
 • tuin en perceel oppervlak 
 • type woning
 • inhoud
 • hoeveelheid kamers
 • aanwezige voorzieningen in keuken en badkamer
 • energielabel
 • isolatie
 • bouwjaar

Woonomgeving

 • faciliteiten in de buurt (scholen, winkels, etc)
 • groenvoorziening
 • samenstelling buurt
 • verkeerssituatie
 • eventuele overlastgevende factoren

De verkoopwaarde van een huis wordt uiteindelijk vooral door de markt en het economisch verkeer bepaald. Echter, als je bijvoorbeeld overweegt een nieuw huis te kopen, dan kun je met oog op de nieuwe hypotheek wel inschatten welk bedrag je kunt krijgen voor je huidige huis. Datzelfde geldt voor het uitbrengen van een reëel bod op je droomhuis. Je wilt niet te veel, maar ook niet te weinig bieden. Daarvoor biedt deze rekentool een snelle uitkomst.

Veiligheid van je gegevens

Deze woningwaarde check is volledig vrijblijvend. De gegevens die je invult in onze online tool delen we niet met andere partijen. Aan het opvragen van een waardebepaling zitten dus geen plichten verbonden.

Wil je meer zekerheid?

Heb je behoefte aan meer zekerheid of ondersteuning van een makelaar bij een mogelijke koop of verkoop? Of wil je dat we uitgebreider de waarde van je huis berekenen? Dan komen we graag een keer vrijblijvend bij je langs. Om samen te kijken naar je woning, de omgeving en de onderhoudsstaat. Neem contact met ons op, dan maken we direct een afspraak voor een accurate waardebepaling van je huis.