StartHousing: voor een accurate taxatie van je huis

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom je een woning zou willen laten taxeren. Denk aan de koop of verkoop van een woning. Maar ook een herberekening van de waarde voor of na een verbouwing kan interessante of zelfs benodigde informatie opleveren. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat de taxatie wordt uitgevoerd door een vertrouwde en accurate taxateur. Daarvoor ben je bij StartHousing aan het juiste adres.

Vraag taxatie aan

Taxatie van je huis: waarom interessant

Zoals gezegd zijn er meerdere redenen die een taxatie van een woning interessant kunnen maken. We zetten ze op een rijtje:

  •        De verkoop van een woning: wanneer je overgaat tot de verkoop van een woning is het handig om een goed beeld te hebben van de waarde. Zo kan je de woning immers voor de juiste prijs op de markt zetten. Daar komt bij dat je de verkoopprijs goed kan onderbouwen. Het laten taxeren van je woning voor de verkoop is niet verplicht en kan ook worden gedaan door een makelaar.
  •        Taxatie voor een hypotheek: om een hypotheek te kunnen krijgen op een woning is het doorgaans verplicht om een taxatie uit te laten voeren. Dit komt omdat de verstrekkers meestal geen akkoord geven op de aanvraag van een hypotheek als ze geen duidelijk beeld hebben van de waarde. Ook voor een nieuwe hypotheek op je bestaande woning is een taxatie nodig.
  •        De aankoop van een woning: niet alleen kan je jouw eigen woning laten taxeren, je kan ook taxatie laten uitvoeren op een woning die je mogelijk wil gaan kopen. Aan de hand van een goed taxatierapport kan je de hoogte van jouw bod bepalen. Wel raden we aan de taxatie van het huis pas te laten plaatsvinden als je er zeker van bent dat je het huis wil kopen. Dan bespaar je de kosten van de taxatie als je bijvoorbeeld naar aanleiding van een negatieve bouwkundige keuring besluit het huis niet te kopen.
  •        De verbouwing van een woning: als je een (grote) verbouwing hebt uitgevoerd is het handig om de woning opnieuw te laten taxeren. De waarde kan hierdoor namelijk hoger uitvallen en dat heeft op zijn beurt weer invloed op de verzekering. Ook voor een extra lening voor de verbouwing kan de taxatie van belang zijn. De lening die je gebruikt voor een verbouwing, wordt een bouwdepot genoemd.
  •        Verlagen van je rentepercentage voor de hypotheek: op het moment dat de waarde van de woning (veel) hoger is dan het openstaande hypotheekbedrag, kom je in een lagere risicoklasse. Hierdoor kan je rentepercentage verlaagd worden en dit kan je zo enkele honderden euro’s schelen. 

Waarom laten taxeren bij StartHousing

Wat je reden voor een taxatie ook is, bij StartHousing helpen we je graag verder. Onze taxateur is ingeschreven in het NRVT kamer wonen en beschikt over alle certificeringen en deskundigheid die benodigd is om een onafhankelijk taxatierapport in Utrecht op te stellen. Dit rapport voldoet aan alle voorwaarden die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en financiële instellingen hieraan stellen Tevens is het rapport ook gevalideerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarderings Instituut). Daarnaast bieden we:

  •        Een scherp tarief
  •        Taxatierapport binnen 3 dagen: bij StartHousing garanderen we snelle taxatie dat het taxatierapport binnen drie werkdagen klaar is. Zo heb je het rapport binnen de bedenktijd en weet je de waarde van de woning voor de koopovereenkomst definitief wordt. Na aanvraag, taxeren wij dus de woning binnen drie dagen, verzorgen wij de nodige recherche en werken wij het rapport uit.

Over StartHousing

Op zoek naar een vakkundige makelaar en/of taxateur met korte lijnen en een persoonlijke service? Klop dan eens aan bij StartHousing. StartHousing bestaat uit een jong team van makelaars met passie voor hun vak. Wij geloven dat persoonlijke en actieve ondersteuning het verschil maakt. Wij helpen je bij het vinden van je droomhuis en de aankoop ervan. Daarnaast denken we persoonlijk met je mee over de mogelijkheden om je nieuwe huis te vinden. Ook voor de taxatie, verhuur of verkoop van je huis staan wij voor je klaar. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen met een vlotte verkoop of verhuur van je woning.

Onze taxateur

makelaar utrecht oost emiel

Emiel Niessen
Taxateur

Vraag taxatie aan