Een taxatie verhuurde staat laten doen? StartHousing helpt je graag

Er zijn meerdere redenen denkbaar waarom je een taxatie verhuurde staat zou willen laten uitvoeren. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat dit gebeurt door een onafhankelijke taxateur, die beschikt over de juiste certificeringen en expertise. Zo verkrijg je een nauwkeurig en betrouwbaar beeld van de waarde van de te taxeren woning, Bij StartHousing vind je die taxateur en zijn we je maar al te graag van dienst. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Vraag taxatie aan

Wanneer taxatie verhuurde staat?

Wanneer je van plan bent een woning te kopen die momenteel verhuurd wordt en daar een hypotheek voor wil aanvragen, dan zal je daarvoor een taxatierapport in verhuurde staat nodig hebben. Ook als je jouw huidige woning, waar nog een hypotheek op zit, wil verhuren zal je dit rapport nodig hebben. Voordat ze bij de bank namelijk over gaan tot het verstrekken van een lening, willen ze weten wat de woning waard is in de verhuurde staat. De reden hiervan is dat deze waarde doorgaans afwijkt van de normale marktwaarde. Bij StartHousing kan je door een onafhankelijke taxateur een taxatie verhuurde staat laten uitvoeren.

Hoe is een taxatierapport opgebouwd?

Het taxatierapport van een pand in verhuurde staat is omvangrijker dan een 'normaal' taxatierapport. Het rapport in verhuurde staat is opgebouwd uit:

  •        De waarde in verhuurde staat
  •        Een huurtoets op basis van een puntentelling, conform het woning waarderingsstelsel schatting
  •        De plaatselijke regelgeving vanuit de gemeente
  •        Het rendement en de onderbouwing daarvan
  •        Drie vergelijkbare koopwoningen in de omgeving

Waarom taxatie verhuurde staat bij StartHousing?

Bij StartHousing helpen we je graag met je taxatievraag. Wij werken hiervoor met een vaste en onafhankelijke taxateur die over alle benodigde certificaten en deskundigheid beschikt om binnen afzienbare tijd een onafhankelijk rapport op te stellen. Dit rapport kan gaan om zowel een NWWI gevalideerd rapport als een zakelijke rapport voor een beleggingsfinanciering. Wij onderscheiden ons door:

  •        Een scherp tarief
  •        Razendsnelle taxatie: bij StartHousing kunnen wij garanderen dat het taxatierapport binnen vijf werkdagen klaar is. Na de aanvraag gaan we direct aan de slag met het taxeren van de woning, verzorgen het benodigde onderzoek en werken het rapport uit.

Over StartHousing

Als je op zoek bent naar een vakbekwame makelaar die beschikt over een snelle én vriendelijke, persoonlijke service, dan ben je bij StartHousing aan het juiste adres. We beschikken over een jong team van makelaars met passie voor hun vak. Bij ons maakt persoonlijke en actieve ondersteuning in jouw wensen het verschil. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen met accurate taxatie, een vlotte koop of verkoop óf een goed geregelde verhuur van uw woning.

Onze taxateur

makelaar utrecht oost emiel

Emiel Niessen
Taxateur

Vraag taxatie aan