Verhuur onder de leegstandwet

Als de verkoop van jouw woning niet volgens plan verloopt, omdat er geen kopers zijn of omdat de beoogde prijs niet wordt behaald, dan kan het interessant zijn om de woning tijdelijk te verhuren onder de leegstandwet. Op deze manier voorkom je dat de woning leeg komt te staan en worden er toch inkomsten gegenereerd.

Bijkomend voordeel is dat de woning ‘gewoon’ te koop kan blijven staan en als de woning toch verkocht wordt, dan kan de huurovereenkomst op korte termijn worden beëindigd. Verhuur onder de leegstandwet heeft dus veel voordelen.

Om onder de leegstandwet te verhuren moet je wel een vergunning aanvragen en dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen. StartHousing kan de aanvraag van de vergunning verzorgen en helpen bij het verkrijgen van de goedkeuring van de bank. Daarna kunnen we de volledige verhuur van A tot Z voor je verzorgen en desgewenst ook het beheer van de woning uit handen nemen. Indien gewenst kunnen we ook het totaalpakket aanbieden en de woning gedurende de huurperiode in de verkoop aanbieden.

Wil je meer informatie over de verhuur onder de leegstandwet? Neem dan contact met ons op of bereken hieronder je huurprijs.