Woningwaarde gratis berekenen

Wil je vliegensvlug met een online rekentool je woningwaarde berekenen? Met onze waardecheck krijg je binnen 3 minuten gratis en eenvoudig inzicht in de geschatte marktwaarde van een woning. En weet je direct hoeveel je globaal voor je huis kunt vragen, of wat een realistisch bod op je droomhuis zou zijn!

Sta je op het punt om je huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, ben je nieuwsgierig naar de waardebepaling van je huis, wil je weten wat een reëel openingsbod is, of wil je weten welke overwaarde of waardevermeerdering je opgebouwd hebt? We geven je graag een inschatting van een goede vraagprijs of biedprijs.

Hoe we de woningwaarde berekenen 

We berekenen de woningwaarde op basis van data van de gemeente. Met die informatie kan onze calculator een inschatting geven van de waardebepaling van je huis. Dit is geen taxatie, maar geeft wel een helder beeld. Je kunt hiermee nog geen hypotheek aanvragen, daarvoor moet je je huis wel officieel laten taxeren. We kijken in onze analyse naar de volgende zaken:

  • woonoppervlak
  • perceel oppervlak 
  • type woning
  • inhoud 
  • locatie
  • woonomgeving
  • bouwjaar 

De verkoopwaarde wordt uiteindelijk natuurlijk vooral door de markt en door het economisch verkeer bepaald. Maar als je bijvoorbeeld overweegt een nieuw huis te kopen, dan kun je met oog op de nieuwe hypotheek wel een idee krijgen van hoeveel je kunt krijgen voor je huidige huis. Datzelfde geldt voor het uitbrengen van een reëel bod op je droomhuis. Je wilt niet teveel en niet te weinig bieden en ook daarvoor biedt deze rekentool een snelle uitkomst.

Wil je meer zekerheid? 

Heb je behoefte aan meer zekerheid of ondersteuning van een makelaar bij een mogelijke koop of verkoop? Of wil je dat we uitgebreider je woningwaarde berekenen? Dan komen we graag een keer vrijblijvend bij je langs. Om samen te kijken naar je woning, de omgeving en de onderhoudsstaat. Neem daarvoor contact met ons op, dan maken we direct een afspraak voor een accurate waardebepaling van je huis.